Tips & Tricks

Ophangen van de zijgordijnen
De zijgordijnen zijn aan de gehele bovenrand voorzien van een haakband. Deze haakband bestaat uit allemaal insteekvakjes van 1 cm per vakje. Wanneer je om elke (circa) 12 cm een haak bevestigd, plooit deze het mooist. 

Je kunt ervoor kiezen de ruimte tussen de haken kleiner te maken voor meer plooien in het gordijn. Let hierbij wel op dat de plooi daardoor los kan schieten bij bijvoorbeeld hoge drempels.

Voor de meest optimale plooi, bevestig de haken iedere 12 cm. Mocht je aan het eind niet uitkomen met het aantal centimeters, plaats de haken dan om de 10 of 11 cm zodat je aan het eind weer eindigt met een haak bij de laatste plooi. 

Onderhoud gordijnen
Bij de diverse materialen die wij leveren (stof, imitatieleder, echt leder, etc.) is het van belang dat je de nodige onderhoud uitvoert zodat de materialen nog lang mee kunnen gaan en er mooi uit blijven zien. 

Belast de materialen niet overbodig met chemische middelen! 
Het belangrijkste wat betreft het onderhoud is dat je de materialen niet overbodig belast met chemische middelen.

Wij leveren diverse schoonmaak- en onderhoudsmiddelen welke wij zorgvuldig hebben getest. Weet u niet welk product u nodig heeft? Klik hier voor een uitgebreid overzicht voor het gebruik van onze middelen! 

WASSEN
Gordijnen, voorraamstrook, tussengordijnen & gordijnboog

Deze kunnen thuis uitgewassen worden. 

– Gordijnen kunnen in de wasmachine op een programma met maximaal 30 graden, centrifugeren is geen probleem. 

– Onderdelen (bijv. voorraamstrook) waar franjes aan zitten, moeten in een waszak of kussensloop. Dit om de franjes te beschermen. 

DROGEN
Voor het drogen is het absoluut niet de bedoeling dat er gebruik wordt gemaakt van een droger! De gordijnen dienen opgehangen te worden en op deze manier te drogen. 

STRIJKEN
Gordijnen

Normaal gesproken trekken de gordijnen vanzelf weer strak wanneer deze gedroogd zijn. Mocht je ze alsnog willen strijken, dan kun je dit doen door een handdoek tussen de stof en strijkbout te plaatsen en de stoomfunctie van de strijkbout in te zetten.

Overige onderdelen
Houd er wel rekening mee dat bijvoorbeeld de gordijnboog en de voorraamstrook gestreken moeten worden na het uitwassen! Let op: plaats bij het strijken van deze gordijnen tussen het strijkijzer en het gordijn een vochtige katoenen doek om glanzen van de stof en smelten van de franjes te voorkomen! Drogen is niet mogelijk in de wasdroger. 

Levertijd
Indien de bestelde producten voorradig zijn en de bestelling voor 15:00 uur geplaatst is, ontvang je de bestelling de eerstvolgende werkdag in huis. Dit geldt voor zowel bestellingen vanuit Nederland als vanuit België. Voor overige landen gaan wij uit van een levertijd van 3 – 5 werkdagen.

INTERESSE IN EEN MAATWERK INTERIEUR?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

NIEUWSBRIEF

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van nieuwe producten, exclusieve aanbiedingen, kortingen en uitverkoopacties? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.